Den nya telefonen är köpt och det är dags att hitta årets billigaste mobilabonnemang. Lättare sagt än gjort! Att leta, analysera och jämföra tar ofta mycket mer energi än man kan ana, och i slutändan är det inte ens säkert att du införskaffat det bästa abonnemanget för just dig.

Utgå från dina behov i valet av mobilabonnemang

Idag kommer mobilabonnemangen i alla storlekar, hastigheter och priser. De går ofta att få med eller utan mobiltelefon inkluderad, och ofta kan du välja till tilläggstjänster som extra surf och fria samtal. Erbjudandena kan verka lockande, men ta dig en rejäl funderare innan du slår till på första bästa paketpris. Är du ute efter det billigaste mobilabonnemanget kan det vara en god idé att definiera exakt vad du har för behov och hur du använder din mobil. Kanske befinner du dig ofta hemma eller i kontorsmiljöer, då kanske kostnaden för extra surf inte är så värd att ta? Kanske fungerar din mobiltelefon från förra året fortfarande ganska bra, är det verkligen nödvändigt att köpa ett abonnemang som inkluderar en ny lur då?

Separat eller med mobil

Du väljer själv om du vill köpa ditt nya mobilabonnemang separat eller tillsammans med en mobiltelefon, men i de allra flera fall är det senare det mest billigaste mobilabonnemangs-alternativet (förutsatt att du behöver en ny mobiltelefon, vill säga). Många mobiloperatörer ser det som en vinst i sig att du köper din telefon hos dem, och kan därmed erbjuda riktigt prisvärda abonnemang som tillägg.

Tips för att hitta det billigaste mobilabonnemanget

  • Om det är dags att byta ut din befintliga mobiltelefon är det en smart idé att köpa abonnemanget som ett tillägg till köpet.
  • Tänk igenom vad som är viktigt för dig – kanske behöver du inte hur mycket surf som helst eller andra tillägg? Dra ner på tjänster och tilläggsprodukter så mycket du kan, så ska du se att också priset på abonnemanget sjunker rejält.
  • Kika lite extra på sådant som uppsägnings- och bindningstid. Idag har de allra flesta operatörer riktigt bra villkor, men se upp för att fastna i ett långvarigt abonnemang som du egentligen hade velat byta i ett mycket tidigare skede.