Dags att flytta? Bor du i en större stad har du säkerligen ett stort urval av firmor att välja mellan. I den här texten hjälper vi dig att hitta din flyttfirma.

Använd offerttjänster på nätet

Att använda en offertförmedling är ett effektivt sätt att hitta din flyttfirma på. Processen går till ungefär såhär:

  1. Du går in på en offertförmedlings hemsida. Du hittar dem till exempel genom att söka på ”hitta din flyttfirma offerter” och liknande fraser.
  2. Du beskriver ditt uppdrag. På hemsidorna finns färdiga formulär som du svarar på för att ge firmorna tillräckligt med information att basera en offert på. Var gärna så detaljerad som möjligt – det hjälper dem att ge dig bättre offerter.
  3. Vänta ett par dagar. Offertförmedlingen skickar din offert till deras anslutna aktörer. Efter ett par dagar bör du ha ett par offerter från seriösa flyttfirmor att jämföra.
  4. Jämför offerter. När du har alla offerterna är det dags att börja jämföra. Givetvis är det inte bara totalpriset som gäller – utan titta även på vad som ingår. Är det en firma som är avsevärt billigare än de andra, kan det vara en varningsflagga.
  5. Granska och anlita. Titta gärna närmare på den firma du planerar att anlita. Kolla omdömen på nätet och ring gärna för referenser. Sedan kan du prova att hitta din flyttfirma här.

Hör med vänner och bekanta

Ett effektivt sätt att hitta din flyttfirma är att prata med vänner och bekanta som flyttat från samma område som dig. Om din vän hade en god upplevelse av en särskild entreprenör, är sannolikheten att du också kommer att få det.

Dessutom finns en god möjlighet att ställa frågor kring hur flyttfirman jobbade. Frågor att ställa är till exempel:

  • Kom de på avsatt tid?
  • Dök det upp några oväntade avgifter på fakturan?
  • Höll de tidsplan och prisplan?
  • Var de enkla att kommunicera och samarbeta med?
  • Var de försiktiga med känsliga delar av bohaget?

Hitta din flyttfirma genom sökningar på nätet

Kanske inte lika effektivt som att använda en offertförmedling – men om du söker på nätet får du ett större urval av firmor att titta närmare på. Det är viktigt att du själv gör din research, till exempel genom att titta på referenser och omdömen. Klokt är att ta kontakt med flera så du kan jämföra dem ordentligt.